Main Sponsor: Official Partners:

Dansk dominans i Lysekil Women’s Match

Dansk dominans i Lysekil Women’s Match

Dansk dominans i Lysekil Women’s Match

– suveräna Ulrikkeholm fortfarande helt obesegrad

Titelförsvarande danskan Camilla Ulrikkeholm bara vinner och vinner i Lysekil Women’s Match, där hon nu leder på suveräna 12 segrar efter lika många seglade matcher:
– Vi har väldigt bra fart och manövrer, och bara ytterst små problem med detaljer som inte påverkar utgången av matcherna så mycket, säger Ulrikkeholm, som drömmer om att ta sig igenom hela tävlingen utan att förlora en enda match.
– Det vore förstås fint, men vi måste också vara försiktiga så att vi inte börjar göra misstag och allt faller samman för oss.

Onsdagen bjöd på fantastiska seglingsförhållanden på Kyrkeviksbukten i Lysekil, med strålande sol och en stabil västlig vind som räckte till för inte mindre än 30 seglade matcher under dagen. Världsmästarinnan Anna Kjellberg har haft en något motig inledning på Lysekil Women’s Match, den tredje deltävlingen av fem i WIM Series. Hon kunde dock avsluta onsdagen med tre raka segrar, som både fick upp henne på en tredjeplats i sammandraget och dessutom höjde humöret i besättningen några snäpp:
– Jag är så himla stolt över att vi inte deppat ihop när det inte gått vår väg. Istället har vi utnyttjat varje paus till att diskutera fram lösningar och förbättringar, så nu känns allt mycket bättre, tycker Kjellberg, och levererar en tydlig passning åt danskt håll:
– Nu får Camilla se upp!

Kjellberg & Co delar tredjeplatsen så här långt, på resultatet sju segrar och fyra förluster, med Stephanie Roble från USA:
– Vi är lite besvikna över att ha tappat fyra matcher idag, men förlusterna beror på löjliga misstag som vi inte kommer att upprepa, kommenterar amerikanskan.
Anne-Claire Le Berre från Brest hade däremot en lyckad onsdag, vann sex matcher och klättrade till andraplatsen på scoren 8 – 3:
– Idag seglade vi verkligen på topp och gjorde vårt bästa. Det är utmanande för oss med de lite större båtarna som seglas här i Norden, men nu har vi hittat farten och vill vara med ända till finalen, säger fransyskan.
När den första round-robin (alla möter alla) nu är avslutad och seglarna är ungefär halvvägs in i den andra, ligger de övriga svenskorna Caroline Sylvan och Linda Rahm på femte respektive sjätte plats. De sex främsta efter avslutad dubbel round-robin går vidare till en ny omgång där dessa sex möter varandra för att få fram semifinalisterna. På lördag ska det vara klart om någon lyckats hindra Camilla Ulrikkeholm från att ta sin fjärde Lysekilsseger, och förstaprischecken på 100 000 kronor.

Ställning i Lysekil Women’s Match 2014 efter andra dagens seglingar av en dubbel round-robin (alla möter alla två gånger). De sex främsta går vidare till nästa omgång. Namn/nationalitet/vinster – förluster:
1. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 12 – 0
2. Anne-Claire Le Berre, FRA, 8 – 3
3. Anna Kjellberg, SWE, 7 – 4
3. Stephanie Roble, USA, 7 – 4
5. Caroline Sylvan, SWE, 6 – 6
6. Linda Rahm, SWE, 4 – 7
7. Lotte Meldgaard Pedersen, DEN, 4 – 8
8. Klaartje Zuiderbaan, NED, 3 – 8
9. Claudia Pierce, NZL, -1 – 11 (poängavdrag p g a båtskada)

Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 300 000 SEK (50 000 USD) i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras 4 – 9 augusti av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.

Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar i Irland, Frankrike, Sverige, USA och Korea. WIM Series erbjuder en prispott på 50 000 USD, utöver varje tävlings prissumma.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem, med Lysekils Kommun som värdstad. Sebago, Carpe Diem Beds of Sweden, Svitzer och Atlantica är partners. Hyundai är officiell bil.

Ett urval högupplösta bilder från Lysekil Women’s Match finns tillgängliga att ladda ner på:
https://www.dropbox.com/sh/hc1f51ohq00gylq/AADHgEo8ZQLuxOvEeucM_tpka
Bilder från Bohuslän, en del av västra Sverige, finns på:
http://www.vastsverige.com/sv/Bildbank/Bildbanken—login/

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 070-604 25 04
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92
www.lysekilwomensmatch.se
www.facebook.com/lysekilwomensmatch
www.twitter.com/lwmlysekil
www.youtube.com/lysekilwomensmatch11
www.instagram.com/lwmlysekil

Mer information om Women’s International Match Racing Series:
WIM Series Press Officer Joakim Hermansson, media@wimseries.com, +46 70 604 25 04
WIM Series Manager Liz Baylis, Liz@wimseries.com, +1 415 691 6202
www.wimseries.com
www.facebook.com/WIMSeries
www.twitter.com/WIMSeries
www.youtube.com/WIMRSeries
www.instagram.com/WIMSeries

Joakim Hermansson
Press Officer Lysekil Women’s Match
www.lysekilwomensmatch.se
media@sailnet.se, +46 70 604 25 04