100 dagar till sommarens stora seglingshändelse, Lysekil Women’s Match

100 dagar till sommarens stora seglingshändelse, Lysekil Women’s Match

I sommar drabbar världens främsta dambesättningar återigen samman i rafflande matchracingmöten på Kyrkviken i Lysekil. Den 6 – 11 augusti är det dags för sjunde upplagan av Lysekil Women’s Match, med en prispott på hela 300 000 kronor: – Den härliga stämningen och det starka stödet från åskådarna på Släggö lockar minst lika mycket som prispengarna, skrattar danska fjolårssegraren Camilla Ulrikkeholm, som givetvis återkommer för att försvara sin titel.

2004 seglades Lysekil Women’s Match för första gången. I morgon lördag är det 100 dagar till den 6 augusti, då årets tävling drar igång. I fjolårets final vann Camilla Ulrikkeholm över australiensiskan Nicole Souter med tre raka matchsegrar, och i sommar laddar hon med VM i Långedrag för att komma i toppform till Lysekil Women’s Match:
– Ja, det blir två stora tävlingar för oss på den svenska västkusten i sommar, men det har vi förstås inget emot, säger Camilla Ulrikkeholm, som tillsammans med sina fem besättningsmedlemmar tävlar för KDY i Skovshoved.
Vid detta danska matchracingcenter i Öresund drillas besättningarna i likadana båtar som tävlingsbåtarna i Lysekil Women’s Match. Det handlar om 11 meter långa och 4 ton tunga kappseglingsredskap av typen DS 37, speciellt utvecklade för snabba manövrer och täta möten i matchracing:
– Det är förstås en fördel för oss att få segla i likadana båtar som på hemmavattnen, men vind, ström och det taktiska spelet på banan påverkar ju också resultatet en hel del, påpekar Camilla Ulrikkeholm.

För initiativtagaren och projektledaren Anna Holmdahl White och hennes stab från arrangerande Sailnet och Lysekils SS Gullmar, är det 100 bråda dagar som nu återstår till tävlingsstarten:
– Det är roligt att vara igång med förberedelserna, som går planenligt. Många av de inbjudna seglarna vill gärna komma tillbaka till Lysekil och försöker få in evenemanget i sin späckade tävlingsplanering, kommenterar Anna Holmdahl White, och ber att få återkomma med presentation av fler deltagande världsstjärnor under våren.
– Ja, vi har några riktigt intressanta namn på gång, som säkerligen kommer att ge den initierade publiken en lika spektakulär seglingsshow som de har vant sig vid att få i Lysekil under matchracingseglingarna, avslutar Anna Holmdahl White.

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, media och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.
Tolv av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjunde upplagan av Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Midroc, Phonera och Musto är partners och Lysekils Kommun värdstad.

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

Bilder: Ett urval högupplösta bilder finns tillgängliga att ladda ner på www.lysekilwomensmatch.se

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 072-067 60 39
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92

www.lysekilwomensmatch.se
https://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.