Thun Tankers huvudsponsor för Lysekil Women’s Match

Thun Tankers huvudsponsor för Lysekil Women’s Match – ett seglingsevenemang som överensstämmer med värderingar och varumärke

Lysekil Women’s Match lockar varje sommar världseliten i matchracing för damer till den bohuslänska seglingsmetropolen, där Preem nu får sällskap av rederiet Thun Tankers som huvudsponsor:
– Vi är förstås väldigt glada att Thun Tankers har valt att sponsra Lysekil Women’s Match. Tack vare starka kommersiella partners till evenemanget har vi möjlighet att fortsatt utveckla såväl de publika som de idrottsliga delarna av tävlingen, säger Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match.
– För oss känns det bra att visa upp och berätta mer om Thun Tankers och de övriga verksamheterna i Erik Thun AB i samband med ett så uppskattat och väl arrangerat evenemang för seglande tjejer, säger Joakim Lund, Chief Commercial Officer för Thun Tankers.

Lysekil Women’s Match lockar varje sommar världseliten i matchracing för damer till den bohuslänska seglingsmetropolen, där Preem nu får sällskap av rederiet Thun Tankers som huvudsponsor:
– Vi är förstås väldigt glada att Thun Tankers har valt att sponsra Lysekil Women’s Match. Tack vare starka kommersiella partners till evenemanget har vi möjlighet att fortsatt utveckla såväl de publika som de idrottsliga delarna av tävlingen, säger Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match.
– För oss känns det bra att visa upp och berätta mer om Thun Tankers och de övriga verksamheterna i Erik Thun AB i samband med ett så uppskattat och väl arrangerat evenemang för seglande tjejer, säger Joakim Lund, Chief Commercial Officer för Thun Tankers.

Thun Tankers moderbolag Erik Thun AB bildades 1938 och har bedrivit tankerverksamhet sedan 1952. I vintras startade man rederiet Thun Tankers i samband med att man köpte loss tidigare gemensamt ägda fartyg från Broström. När det nygamla varumärket Thun Tankers nu satts på marknaden, så blir sponsringssatsningen på Lysekil Women’s Match en viktig ingrediens:
– Absolut! Det är ett evenemang som passar oss och vår verksamhet väl – västkusten, havet och segling ligger oss varmt om hjärtat. Och så är det förstås viktigt för oss att vi kan engagera oss i ett sammanhang där kvinnor är så framgångsrika. Många pusselbitar faller på plats i och med detta, säger Joakim Lund och avslöjar att Lysekil Women’s Match också blir en del i firandet av Erik Thun AB:s 75-årsjubileum.
– Det känns fantastiskt kul för tävlingen och för damseglingen att Thun Tankers väljer att satsa på Lysekil Women’s Match. Vi ser verkligen fram emot ett långsiktigt samarbete, kommenterar Anna Holmdahl White, som också gläds åt att Lysekil Women’s Match i år utgör finalen i den nyinstiftade världsserien i matchracing för damer – Women’s International Match Racing Series.
– Sammantaget innebär de här båda nyheterna att framtiden för damernas matchracing och för Lysekil Women’s Match ser väldigt positiv ut!

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK (50 000 USD) i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.
Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den åttonde upplagan av Lysekil Women’s Match, som arrangeras 5 – 10 augusti av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.
Lysekil Women’s Match är final i nya Women’s International Match Racing Series, med tävlingar i Frankrike, Korea, Danmark, USA och Sverige. Den internationella seriens prispott på 50 000 USD fördelas i Lysekil.

Huvudsponsorer för Lysekil Women’s Match är Preem och Thun Tankers, med Lysekils Kommun som värdstad.

Bilder: Ett urval högupplösta bilder finns tillgängliga att ladda ner på www.lysekilwomensmatch.se

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 070-604 25 04
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92
www.lysekilwomensmatch.se
https://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Mer information om Thun Tankers:
Chief Commercial Officer Joakim Lund, joakim.lund@thuntankers.com, 031-61 60 80, 070-423 32 47
www.thuntankers.com

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.