Folkfest under Lysekil Women’s Match!

Folkfest under Lysekil Women’s Match!

– tioårsjubileet firas med mat, musik, artister och stort tårtkalas

Drabbningarna mellan världens främsta matchracingdamer är inte det enda som lockar under Lysekil Women’s Match nästa vecka. På landbacken erbjuds mat, musik och artister, med centrum i området runt Havsbadsparken i Lysekil. Evenemangets tioårsjubileum ska förstås firas lite extra:
– Vi satsar på att förlänga den fantastiska sommaren med mycket musik och god mat, lovar projektledaren Anna Holmdahl White.
– Jag ser fram emot samma härliga stämning som vi byggt upp under tio år i Lysekil!

När västkustens seglingsmetropol bjuder till folkfest nästa vecka är det inte bara segling som gäller, utan här finns också chansen att njuta av mat, musik och artister. Alltihop drar igång redan måndagen den 4 augusti, med invigningsceremonin på scenen i Havsbadsparken. Först presenteras alla skepparna som ska segla i Lysekil Women’s Match, och sedan blir det fullt ös med musikunderhållning från scenen:
– Måndagsklubben har varit sommarens stora grej, och nu kör vi avslutning på den med det alltid lika uppskattade coverbandet No Tjafs, berättar Micke Gustafsson från Restaurang Havsbadet.

I Havsbadsparkens Match Race Bar by Lidl blir det varje dag publik presskonferens med intervjuer av de seglare som svarat för dagens allra mest spektakulära insatser. Här finns alltid något gott att äta, med ett urval läskande förfriskningar till. Det blir härligt klassisk sommarmat såsom sallader, smörgåsar och mycket gott direkt från grillen och havet, till skön musik av trubadur eller DJ:
– Alla råvaror och drycker utom alkohol kommer från Lidl i Uddevalla, och förädlas på plats av de lokala krögarna, berättar Lidl:s försäljningschef Christoffer Wennergren, som givetvis också kommer till Lysekil för att uppleva evenemanget på plats.

I Match Race Bar by Lidl har alla besökare chansen att på tisdagseftermiddagen få träffa de svenska guldmedaljörerna från VM tidigare i somras, med skepparen Anna Kjellberg i spetsen. Bandet Tårtturnén, med Annas syster Ida Kjellberg och Amanda Larsson, spelar och underhåller.
Onsdag till lördag kör Havsbadet också sin välbesökta Sailors Night Club, där ett gäng olika gästartister svarar för att det blir fullt tryck och hög stämning kvällen lång. Nyfiken Gul och duon Medina är två välkända namn som kommer att synas under veckan.
Preem, som är huvudsponsor för Lysekil Women’s Match, bjuder på två gratiskonserter från scenen i Havsbadsparken. Först ut är Måns Zelmerlöw, onsdagen den 6 augusti 19.00, och torsdagen den 7 augusti samma tid kommer Caroline af Ugglas med det allra senaste ur sin stora repertoar.

Ett riktigt födelsedagskalas för alla besökare, med välsmakande tårta från Lidl, blir det i Havsbadsparken på lördagen direkt efter prisutdelningen, då tioårsjubileet för Lysekil Women’s Match firas lite extra. Nyfiken Gul svarar för underhållningen från scenen.

Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 300 000 SEK (50 000 USD) i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras 4 – 9 augusti av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.

Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar i Irland, Frankrike, Sverige, USA och Korea. WIM Series erbjuder en prispott på 50 000 USD, utöver varje tävlings prissumma.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem, med Lysekils Kommun som värdstad. Sebago, Carpe Diem Beds of Sweden, Svitzer och Atlantica är partners.

Ett urval högupplösta bilder från Lysekil Women’s Match finns tillgängliga att ladda ner på:
https://www.dropbox.com/sh/hc1f51ohq00gylq/AADHgEo8ZQLuxOvEeucM_tpka
Bilder från Bohuslän, en del av västra Sverige, finns på:
https://www.vastsverige.com/sv/Bildbank/Bildbanken—login/

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 070-604 25 04
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92
www.lysekilwomensmatch.se
www.facebook.com/lysekilwomensmatch
www.twitter.com/lwmlysekil
www.youtube.com/lysekilwomensmatch
www.instagram.com/lwmlysekil

Mer information om Women’s International Match Racing Series:
WIM Series Press Officer Joakim Hermansson, media@wimseries.com, +46 70 604 25 04
WIM Series Manager Liz Baylis, Liz@wimseries.com, +1 415 691 6202
www.wimseries.com
www.facebook.com/WIMSeries
www.twitter.com/WIMSeries
www.youtube.com/WIMRSeries
www.instagram.com/WIMSeries

Joakim Hermansson
Press Officer Lysekil Women’s Match
www.lysekilwomensmatch.se
media@sailnet.se, +46 70 604 25 04

Share your thoughts