Dags för semifinaler i Lysekil Women’s Match

Dags för semifinaler i Lysekil Women’s Match

– Östling, Sylvan, Roble och Ulrikkeholm Klinkby gör upp

Anna Östling tappade en match i sin kvartsfinal, medan övriga semifinalister gick prickfritt genom sina kvartar. Den svenska världstvåan får i semi möta klubbkamraten Caroline Sylvan, danska världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby eller Stephanie Roble från USA. Som vinnare av grundomgången har amerikanskan favören att få välja sin motståndarinna i semin:
– Besättningen och jag ska diskutera det under kvällen, och så meddelar vi vårt val lördag morgon, säger hon med ett hemlighetsfullt leende.

Av fredagens resultat i Lysekil Women’s Match skulle man kunna få uppfattningen att det var fyra ganska enkla kvartsfinaler som avhandlades. Så var dock ingalunda fallet. Publiken som hade strömmat till Släggös klippor vid Kyrkeviksbukten i Lysekil fick se matchracing i världsklass, när striderna om de åtråvärda semifinalplatserna hårdnade. Att fyrfaldiga Lysekilssegraren Camilla Ulrikkeholm Klinkby i en av matcherna seglade schweiziska Alexa Bezel långt förbi länsrundningen, och gav henne så stora problem med spinnakern att hon tvingades avbryta hela matchen, är bara ett exempel på de många utnyttjanden av regelboken och matchracingtaktiken som bjöds:
– Det finns ingen anledning att inte gå för fullt. Ju närmare slutet av tävlingen vi kommer, desto viktigare blir det, deklarerar danskan, som siktar på sin femte raka seger.
– Vi har seglat tillsammans länge, känner varandra väl och har ett oslagbart lagarbete ombord. Det ger oss stora möjligheter att segla taktiskt precis som vi vill, konstaterar hon.

Anna Östling ser också fram emot lördagen med tillförsikt, och vill gärna ha revansch för fjolårets snöpliga finalförlust mot Ulrikkeholm Klinkby:
– Motståndet blir ett helt annat än tidigare under veckan. Det blir kul för oss och det blir riktigt roligt för publiken, spår Östling, och får medhåll av klubbkamraten Sylvan.
– Det gäller att vara på tårna hela tiden, det kommer inte att finnas utrymme för att slappna av. I dagens kvartsfinaler hittade vi tillbaka till vår vanliga fart, och hade tre fantastiska race mot rutinerade Anne-Claire Le Berre. Nu känner vi oss trygga och redo för vilken motståndare som helst i semin, säger Caroline Sylvan.

Lysekil Women’s Match avslutas i morgon lördag med semifinaler och final.

Resultat i kvartsfinaler i Lysekil Women’s Match:
Stephanie Roble, USA – Pauline Courtois, FRA, 3 –0
Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN – Alexa Bezel, SUI, 3 – 0
Anna Östling, SWE – Klaartje Zuiderbaan, NED, 3 – 1
Caroline Sylvan, SWE – Anne-Claire Le Berre, FRA, 3 – 0

Resultat efter placeringsseglingar:
9. Annabel Vose, GBR
10. Johanna Bergqvist, SWE
11. Juliana Senfft, BRA
12. Sanna Häger, SWE

Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 300 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women’s Match, som nästa gång arrangeras 3 – 8 augusti 2015 av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.

Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar 2015 i Danmark, Sverige, USA och Korea. WIM Series erbjuder en prispott på 40 000 USD, utöver varje tävlings prissumma.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem, med Lysekils Kommun som värdstad. Carpe Diem Beds of Sweden, Marbodal, Sebago och Svitzer är partners. BMW är officiell bil.

Ett urval högupplösta bilder från Lysekil Women’s Match finns tillgängliga att ladda ner på:
https://www.dropbox.com/sh/1wzvx3o9384a7u5/AADSvDXQrKA3GDEQ_KNpWazga?dl=0

Bilder från Bohuslän, en del av västra Sverige, finns på:
https://www.vastsverige.com/sv/Bildbank/Bildbanken—login/

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 070-604 25 04
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92
www.lysekilwomensmatch.se
www.facebook.com/lysekilwomensmatch
www.twitter.com/lwmlysekil
www.youtube.com/lysekilwomensmatch11
www.instagram.com/lwmlysekil

Mer information om WIM Series:
WIM Series Press Officer Joakim Hermansson, media@wimseries.com, +46 70 604 25 04
WIM Series Manager Liz Baylis, Liz@wimseries.com, +1 415 691 6202
www.wimseries.com
www.facebook.com/WIMSeries
www.twitter.com/WIMSeries
www.youtube.com/WIMRSeries
www.instagram.com/WIMSeries

Share your thoughts