Seglingsfesten är slut för i år…

Seglingsfesten är slut för i år…

Finns det egentligen någon enda vecka på hela året som alltid och utan undantag går så vansinnigt fort som den veckan det är Lysekil Women’s Match? Oavsett om man är volontärfunktionär, seglare, sponsor, åskådare eller bara en vanlig flanerande bohusläning, har vecka 32 ända sedan 2004 på något sätt fått en helt annan tideräkning. Plötsligt är det som att allt händer så snabbt, att tiden bara rusar iväg. Men så är det väl när man bara njuter och har roligt…

Utöver de 72 huvudpersonerna, fördelade på ett dussin besättningar med sex lagmedlemmar i varje, som gör upp i sina spännande bataljer ute på Kyrkeviksbukten, är så många fler på något sätt involverade i Lysekil Women’s Match. Det handlar om båtförare, bojläggare, domare, värdar och värdinnor, kommentatorer, bilförare, fotografer, ljudtekniker, kökspersonal, springpojkar, läkare och en lång rad andra. Och vidgar man cirklarna ytterligare kan man också ta in alla de näringsidkare i Lysekil med omnejd som kan dra nytta av det uppsving som seglingstävlingen bidrar till. I år hade det västsvenska näringslivet dessutom dubblat sina seminariedagar i samband med Lysekil Women’s Match.

Viktigast av allt är förstås seglingarna, och för att de ska bli bra krävs inte bara en ruggigt professionell seglingsledning. Nej, väder och vind måste också vara med på noterna. Efter den här sommaren fanns väl ingen som var direkt bortskämd med sol och värme, men när det var dags för Lysekil Women’s Match var det som att allting bara ändrade sig. Bortsett från några små regnstänk, en eftermiddag med stiltje och ett par molntussar då och då, bjöd veckan som vanligt på utomordentligt fint sensommarväder. Solen sken varmare än någonsin, himlen var sådär härligt klarblå och temperaturerna höll sig väl över 20-strecket, många dagar i rad. Makalöst. Magnifikt. Magiskt.

Tack alla som medverkade till att göra Lysekil Women’s Match 2015 till en succé. Vi ses för årets största och bästa seglingsfest nästa år igen.

Share your thoughts