Östling till semifinal i Lysekil Women’s Match

Östling till semifinal i Lysekil Women’s Match

– får möta Meldgaard, Ulrikkeholm Klinkby eller Roble

Anna Östling och hennes besättning från Göteborgs Kungliga SS vann kvartsfinalen i Lysekil Women’s Match med 3 – 0 i matcher. Tyvärr var det klubbkamraten Caroline Sylvan som slogs ut ur tävlingen:
– För egen del känns det superbra. Ska vi gå hela vägen måste vi ta oss an den motståndare vi får, oavsett vem det är, konstaterar Östling, och tillägger att det inte var en så lättköpt seger som det kan se ut på papperet.
– Nej, det var väldigt tajta matcher i en rolig kvartsfinal, en bra förberedelse inför
morgondagens semifinal.

Att Östling och Sylvan överhuvudtaget ställdes mot varandra beror helt enkelt på att de blev kvar, när de första tre i round-robin hade utnyttjat förmånen att få välja sin motståndare i kvartsfinal. Som vinnare av round-robin fick den danska världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby välja först. Trots att den tredje GKSS-seglaren, Johanna Bergqvist, var den enda som fick danskan på fall i round-robin, föll valet på den unga svenskan. Och precis som i övriga kvartsfinaler blev slutresultatet 3– 0:
– Vi tog kontrollen redan i startsekvensen i alla tre matcherna, där det märktes att Johanna och hennes besättning behöver mer erfarenhet för att inte låta sig fångas in så lätt, kommenterar Ulrikkeholm Klinkby.

I morgon lördag ska danskan försöka ta sin sjätte raka titel i Lysekil Women’s Match, men vem hon väljer att möta i semifinal är än så länge en hemlighet:
– Det ska vi tänka igenom grundligt innan vi meddelar det i morgon bitti, skrattar hon, och tillägger att det bara återstår småsaker att justera i arbetet och trimmet ombord.

Ulrikkeholm Klinkby får sällskap i semin av regerande världsmästarinnan och klubbkamraten från Kongelig Dansk Yachtklub, Lotte Meldgaard, som slog ut fransyskan Pauline Courtois i deras kvartsfinal. Två av matcherna ledde danskan från start till mål, medan den andra matchen var tuffare i början:
– Pauline tog ledningen i starten och vi lyckades inte ta oss förbi förrän vid den första lärundningen, säger Meldgaard, som ändå känner sig ganska lugn inför semin.
– Vi vet att vi kan vinna, men det gäller att ta en match i taget och inte göra några misstag, för det straffar sig direkt, konstaterar hon.

Fjärde semifinalisten är Stephanie Roble, titelförsvarare i WIM Series och fjolårsfinalist i Lysekil. Amerikanskan mötte Alexa Bezel från Schweiz i kvarten:
– Det var blött och blåsigt, med så halt på däck att mina tjejer skämtade om skridskobana. Ändå stämde manövrer och kommunikation perfekt ombord, och vi ser fram emot en spännande lördag. Alla semifinalisterna är väldigt duktiga, men vi är redo att möta vem som helst, avslutar Roble.

Semifinalerna avgörs lördag förmiddag med start 9.30, innan det efter lunch är dags för finalseglingar i Lysekil Women’s Match.

Resultat i kvartsfinalerna i Lysekil Women’s Match, den andra deltävlingen av fem i
WIM Series 2016:
Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN – Johanna Bergqvist, SWE, 3 – 0
Lotte Meldgaard, DEN – Pauline Courtois, FRA, 3 – 0
Stephanie Roble, USA – Alexa Bezel, SUI, 3 – 0
Anna Östling, SWE – Caroline Sylvan, SWE, 3 – 0
Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar 2016 i Finland, Sverige, USA och Korea. WIM Series erbjuder en prispott på 50 000 USD, utöver varje tävlings prissumma.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem, med Lysekils Kommun som värdstad. Sebago, Svitzer, Båtsystem och BRA är partners. BMW från Bilia Group är officiell bil.

Ett urval högupplösta bilder från Lysekil Women’s Match 2016 finns tillgängliga att ladda ner på:
https://www.dropbox.com/sh/mwdr5nsj84i1iht/AABUlnrhwzKoMZU55YvbL9vYa?dl=0

Bilder från Bohuslän, en del av västra Sverige, finns på:
https://www.vastsverige.com/sv/Bildbank/Bildbanken—login/

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 070-604 25 04
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92
www.lysekilwomensmatch.se
www.facebook.com/lysekilwomensmatch
www.twitter.com/lwmlysekil
www.youtube.com/lysekilwomensmatch11
www.instagram.com/lwmlysekil

Mer information om WIM Series:
WIM Series Press Officer Joakim Hermansson, media@wimseries.com, +46 70 604 25 04
WIM Series Manager Liz Baylis, Liz@wimseries.com, +1 415 691 6202
www.wimseries.com
www.facebook.com/WIMSeries
www.twitter.com/WIMSeries
www.youtube.com/WIMRSeries
www.instagram.com/WIMSeries

Share your thoughts