En fantastisk seglingsfest

En fantastisk seglingsfest

Ända sedan premiären 2004 har Lysekil Women’s Match placerat den bohuslänska seglingsmetropolen Lysekil på den internationella kappseglingskartan. Världens främsta kvinnliga matchracingseglare älskar evenemanget, och rankar det alltid högst. Och vi andra älskar seglarna själva, deras utstrålning, deras halsbrytande manövrer och förstås deras storstilade prestationer ute på vattnet. Oavsett om vi är sponsorer eller funktionärer, på vattnet eller på land, unga eller gamla, så gör vi allt för att seglarna ska ha de allra bästa förutsättningarna när de kommer till Lysekil. Det är de värda.

Men det finns omständigheter som vi inte kan rå på, hur gärna vi än skulle önska. Att Lysekil drabbas av höstrusk, när det enligt allt rimligt förnuft istället skulle vara strålande sensommar, det är en sådan omständighet, som vi varken kan rå på eller rå för. Någon förståsigpåare sa att det inte på 112 år varit så kallt i Lysekil, eller blåst så mycket, under just dessa augustidagar, som i år när Lysekil Women’s Match skulle dra igång. Vi har inte kollat upp det påståendet, men riktigt kallt och blåsigt var det i alla fall.

Med gemensamma ansträngningar och stor entusiasm, och med draghjälp av gynnsammare vindar och värmande solsken senare under tävlingsveckan, kunde vi ändå få till ännu en mycket minnesvärd upplaga av Lysekil Women’s Match. Fyra spännande seglingsdagar med sedvanlig engagerad storpublik på Släggös klippor, härligt avkopplande sommarkvällar i Havsbadsparken, intressanta möten för näringsliv och blivande företagare, och så Sven-Ingvars konsert som drog den kanske största mängden jublande åskådare någonsin, med Panetoz inte långt efter. Allt i samma sköna blandning.

Lördagens avslutning utvecklades också till en rysare, när de tuffa seglartjejerna visade hur väl de kan bemästra utmanande förhållanden. Inte mindre än fem års dansk dominans bröts, när hemmahoppet Anna Östling slog amerikanskan Stephanie Roble i en millimeterstrid på mållinjen i den sista finalmatchen. Lysekils drottning Camilla Ulrikkeholm Klinkby fick abdikera till tredjeplatsen, och vi vill gärna gratulera Anna & Co till den sedan länge efterlängtade triumfen.

Ett varmt tack till alla er som i stort eller smått bidrog till att Lysekil Women’s Match än en gång kan summeras som en fantastisk seglingsfest. Nu är det bara ett knappt år kvar tills vi ses igen..!

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.