Domarna får köra populära Ryds 548 Mid-C

Domarna får köra populära Ryds 548 Mid-C

Domarna fyller en viktig funktion i matchracing, där de kör runt omkring tävlingsbåtarna och försöker hålla koll på alla tajta situationer som uppstår. För att domarna alltid ska kunna vara med i händelsernas centrum, och ändå snabbt kunna komma ur vägen, behöver de ha båtar som är accelerationssnabba och kvicka i vändningarna. För 2017 föll valet av domarbåtar till Lysekil Women’s Match på småländska Ryds modernaste walkaround 548 Mid-C, som har en framflyttad centrerad styrpulpet som ger domarna en riktigt bra körställning:
– Vi vet att domarna uppskattar båtar som det fungerar fint att stå upp och köra, så Ryds 548 Mid-C passar perfekt, säger Ryds marknadschef Jens Marmefelt.

Med 80-hästars Mercurymotorer på akterspeglarna ska domarbåtarna kunna nå 35 knop, vilket bör räcka för att hänga med även de nya snabba tävlingsbåtarna Fareast 28R. Utöver standardutrustningen förses de nya domarbåtarna med en vattenskidbåge, som domarnas flagghållare kan fästas på, men passagerarsoffan i aktern kommer nog inte till så stor användning under Lysekil Women’s Match. Däremot passar den säkert bättre när båtarna efter tävlingen säljs ut till förmånliga priser via Nimbus i Långedrag och Orust Marin i Henån:
– Lysekil Women’s Match är ett fantastiskt tillfälle för oss att få visa upp våra båtar i sitt rätta element, med all den båtintresserade publik som finns på plats, tycker Jens Marmefelt.

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.