Dukat för stor seglingsfest i Lysekil!

Dukat för stor seglingsfest i Lysekil!

I strålande sol och svaga vindar genomförde de tio besättningarna i Lysekil Women’s Match måndagens träningsseglingar. Nu är allt uppdukat för veckans
stora seglingsfest.

Från sju nationer i tre världsdelar har tio av världens främsta dambesättningar i matchracing kommit till den bohuslänska seglingsmetropolen Lysekil. De har kommit för att motta folkets jubel från klipporna. De har kommit för att göra upp om 300 000 kronor i prispengar. Men framförallt har de kommit för att i rafflande och publikfriande dueller göra upp om Lysekil Women’s Match, världens mest prestigefyllda tävling imatchracing för damer.
Måndagen ägnade de tio besättningarna åt några timmars träning i viken mellan Släggö och Havets Hus i Lysekil. Där fick de känna på vindarna, strömmarna, vågorna och hur tävlingsbåtarna av typen DS 37 ska hanteras. DS 37:an är drygt 11 meter lång och väger knappt fyra ton. Den fullfjädrade kappseglingsmaskinen tyglas av sex besättningsmedlemmar, var och en med sin specifika uppgift ombord. Ochredan under träningsdagen fanns en hel del publik på plats för att följa skådespelet. I morgon tisdag inleds tävlingens grundomgång med de första matcherna i en s k dubbel round-robin. Det innebär att alla besättningar under tisdag – torsdag ska hinna möta varandra två gånger. På fredag ska det vara klart vilka fyra besättningar som har tagit flest segrar, och därmed kvalificerat sig vidare till semifinalen som inleds då. Lördagen bjuder på avgörandet i semifinalerna, och så förstås den stora finalen. När alltihop är över väntas uppemot 85 000 besökare ha följt Lysekil Women’s Match.

10 skeppare i Lysekil Women’s Match 2011:

Linda Rahm, SWE
Caroline Sylvan, SWE
Nicole Souter, AUS
Anne-Claire Le Berre, FRA
Silvia Roca Mata, ESP
Cristiana Monina, ITA
Camilla Ulrikkeholm, DEN
Trine Julie Abrahamsen, DEN
Stephanie Roble, USA
Karin Hagström, SWE

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.