Följ Lysekil Women’s Match med appen Seapilot

Följ Lysekil Women’s Match med appen Seapilot – specialpris 99 kronor under tävlingsveckan, 6 – 11 augusti

Matchracing har alltid varit den typ av kappsegling som är lättast för publiken att förstå och följa. Under Lysekil Women’s Match 6 – 11 augusti tas nu ännu ett steg i den riktningen. Med appen Seapilot kan du på din Ipad eller Iphone se exakt hur tävlingsbåtarna rör sig över banan – med bara tre futtiga sekunders fördröjning.

True Heading är experter på AIS – Automatic Identification System – ett positioneringssystem som sedan flera år används av yrkessjöfarten och nu blir allt vanligare även på fritidsbåtar. I samarbete med Sveriges enda civila kustradiostation Stockholmradio, som har 100 års erfarenhet av VHF-kommunikation, lanserade True Heading i fjol Seapilot. Seapilot är en fullfjädrad navigeringsapp för Ipad och Iphone, och det är med den appen som Lysekil Women’s Match nu görs ännu mer tillgänglig för publiken. Numera ska det inte ens vara nödvändigt att befinna sig på plats för att följa tävlingarna live:
– Det är bara att ladda ner appen Seapilot på Appstore, så kan man följa matchracingen i Lysekil live i sin Ipad eller Iphone under hela tävlingsveckan, berättar Anders Bergström, VD för True Heading.

– Vi har redan testat den här lösningen med mycket gott resultat i havskappseglingen ÅF Offshore Race och shorthandedracet Watski Baltic 2star, säger han och förklarar hur det hela fungerar.
– Alla tävlingsbåtarna förses med varsin transponder som var tredje sekund via AIS-systemet sänder ut information om båtens namn, position, kurs och fart. Informationen visas sedan på ett sjökort över banområdet där även samtliga rundningsmärken, domarbåtar och banläggningsbåtar finns utplacerade.
I klartext innebär det här att var och en som använder appen Seapilot tydligt ska kunna följa på sin Ipad eller Iphone exakt hur varje match utvecklar sig. Inga tveksamheter kommer att råda om hur tävlingsbåtarna rör sig runt banan, vilken båt som leder varje match samt med vilken fart och kurs de seglar just för ögonblicket. Tillsammans med storbildsskärmen och den officiella matchradion Mix Megapols analyser av expertkommentatorn ute på vattnet, gör detta att man verkligen kan bli delaktig i Lysekil Women’s Match även som åskådare.

Fakta:
Seapilot laddas ner på Appstore, pris 239 kr för Iphone (99 kr under Lysekil Women’s Match 6 – 11 augusti) och 399 kr för Ipad. Sjökort tillkommer till en kostnad av 105 kronor för hela Sverige. Transpondrar (sändare) på alla tävlingsbåtar. Även rundningsmärkena är utmärkta på sjökortets banområde. Uppdatering av kurser, positioner, fart etc var tredje sekund.

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.
Nio av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjunde upplagan av Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Midroc, Phonera, Musto, Svitzer och Liros är partners och Lysekils Kommun värdstad.

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

Bilder: Ett urval högupplösta bilder finns tillgängliga att ladda ner på www.lysekilwomensmatch.se

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 072-067 60 39
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92

www.lysekilwomensmatch.se
https://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Mer information om True Heading och Seapilot:
VD Anders Bergström, anders.bergstrom@trueheading.se, 076-774 84 01

www.trueheading.se
www.stockholmradio.se/seapilot

Joakim Hermansson
Press Officer Lysekil Women’s Match
www.lysekilwomensmatch.se
media@sailnet.se, +46 72 067 60 39

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.