Fortsatta framgångar för svenskorna i VM i matchracing

Fortsatta framgångar för svenskorna i VM i matchracing

– Anna Kjellberg vinner alla sina seglade matcher idag

Den första grundomgången när alla 12 deltagare möter alla en gång är nästan färdigseglad. Anna Kjellberg, som har seglat nio av sina 11 matcher, har gått från klarhet till klarhet. Hon vann alla sina matcher idag, vilket innebär att hon är klar för kvartsfinal som inleds imorgon eftermiddag. Även Marie Björling, som endast förlorade en av sina matcher idag är klar för kvartsfinal, där de sex bästa från grundomgången slåss om de fyra semifinalplatserna.

25-åriga Anna Kjellberg, som är rankad nummer 10 på internationella seglarförbundet ISAFs världsrankinglista, har haft en strålande start på VM-seglingarna i Lysekil. Av nio seglade matcher har hon endast förlorat en, det mot världsettan Claire Leroy från Frankrike. Hon har två matcher kvar i grundomgången som seglas imorgon förmiddag.
– Det är fantastiskt för oss svenskor att segla här i Lysekil. Vi har mycket support från nära och kära och alla åskådare på klipporna, vilket gör oss ännu mer taggade, sa Anna Kjellberg efter dagens framgångar.

Även Marie Björling har fortsatt att övertyga. Björling vann tre av fyra matcher idag och är därmed klar för kvartsfinal.

Fransyskan och regerande världsmästarinnan Claire Leroy seglar starkt och stabilt och har liksom Anna Kjellberg inte heller förlorat någon match idag men har seglat en match mindre. Hon har därför tre matcher kvar av grundomgången att segla i morgon.

Titelförsvararen i Lysekil, Linda Rahm, har haft en tuffare start i VM och har med sex förlorade matcher ingen möjlighet att gå vidare till kvartsfinal.

Fem lag slåss om de tre kvarvarande platserna till kvartsfinal. Det ser ljusast ut för de två danskorna Lotte Meldgaard Pedersen och Camille Ulrikkeholm. Danskorna är vana vid båttypen DS37 och har båda seglat en bra grundomgång. Australiskorna Katie Spithill och Nicole Sauter samt amerikanskan Sally Barkow har också chans att gå vidare.

Resultat VM i matchracing efter andra dagens seglingar (med Internationella Seglarförbundets ISAFs världsranking i parentes):

Efter 9 seglade matcher (totalt 11 ska seglas i grundomgången):

Anna Kjellberg (10) SWE 8-1 klar att gå vidare
Marie Björling (43) SWE 7-2 klar att gå vidare
Camilla Ulrikkeholm (13) DEN 5-4
Sally Barkow (7) USA 4-5
Nicole Souter (8) AUS 4-5
Christelle Philippe (19) FRA 0-9 går ej vidare
Efter 8 seglade matcher (totalt 11 ska seglas i grundomgången):

Claire Leroy (1) FRA 7-1 klar att gå vidare
Lotte Meldgaard Pedersen (5) DEN 5-3
Katie Spithill (2) AUS 4-4
Linda Rahm (4) SWE 2-6 går ej vidare
Silke Hahlbrock (6) GER 2-6 går ej vidare

ISAF Women’s Match Racing World Championship 2009 / Lysekil Women’s Match är med 50 000 Euro i prispengar världens största tävling i matchracingsegling för damer. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.

Tolv av världens främsta kvinnliga matchracingskeppare deltar varje sommar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsorer är Preem och Stena Bulk, med Carpe Diem Beds of Sweden, Concordia Maritime, Evidens och Sebago som partners samt Lysekils Kommun som värdstad.

Evenemanget arrangeras 27 juli-1 augusti.

Radiofrekvens Mix Megapol 94,6 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

WebbTV
Tävlingarna kan följas direkt på webbtv: https://www.old.lysekilwomensmatch.se/default.aspx

Bilder
Högupplösta bilder från dagens träningsseglingar finns tillgängliga att ladda ner på den officiella hemsidan www.lysekilwomensmatch.se

Video/TV
Rörliga bilder kommer att finnas tillgängliga varje eftermiddag efter seglingarna per ftp. Vänligen kontakta Josefine Ås (se nedan).

För mer information om Lysekil Women’s Match vänligen kontakta:
Pressansvarig Josefine Ås, media@sailnet.se, 070 575 53 08

www.lysekilwomensmatch.se

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.