Koch och Courtois finalklara i Lysekil – Östling och Bergqvist slåss om bronset

Det bjöds på två oerhört spännande och jämna semifinalmatcher i Lysekil under lördagsförmiddagen. Tyvärr räckte det inte hela vägen till final för de två svenska lagen som nu möts i matchen om tredjepris.

De båda svenska lagen, med skeppare Anna Östling och Johanna Bergqvist, seglade starkt och hade chans att avgöra i lördagens två semifinaler. Men franska Pauline Courtois och danska Henriette Koch hämtade ikapp och vann de femte och båda avgörande matcherna.

Svenska Johanna Bergqvist med sitt Team Bergqvist Match Racing imponerade stort under lördagens semifinalseglingar, men fick se sig slagna av danska Henriette Koch. Koch, som kom till Lysekil helt orankad i matchracing, vann med 3-2 i matcher.
– Vi var under mycket press i början men kom tillbaka starkt. Nu möter vi Courtois som har lång erfarenhet av matchracing, men vi funderade på att välja henne som motståndare redan i semifinalen så vi är redo, säger Henriette Koch inför finalen.

Det var ett toppmöte mellan franska Pauline Courtois och svenska Anna Östling. Courtois gick vinnande ur striden, men världsettan Anna Östling utmanade ordentlig.
– Nu känns det supertråkigt, jag längtar redan till nästa år. Bronsmatchen ska vi ha, det finns ingenting annat på kartan, säger hon direkt efter semifinalen och inför bronsmötet mot den andra svenska besättningen, Johanna Bergqvist.

Lördagen fortsätter i Lysekil där finalen seglas i bäst av fem matcher, och bronsmatchen bäst av tre.

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.