Leroy obesegrad i kvalet till Lysekil Women’s Match

Foto: Lisa Barryd. Marie Björling Duell och hennes lag säkrade en VM-plats i helgens kval. 

– Marie Björling Duell vann svenska VM-biljetten

Claire Leroy (FRA) och svenska Marie Björling Duell har kvalificerat sig till VM i matchracing för damer som seglas i Lysekil 5-10 augusti.

Franska skepparen Claire Leroy och hennes lag imponerade stort i helgens kvaltävling på GKSS i Långedrag. Två biljetter till VM i matchracing för damer stod på spel, en till det bästa svenska och en till det bästa internationella teamet. Leroy, som var obesegrad i grundomgång och semifinalen, vann på söndag eftermiddag finalen mot danska Lotte Meldegaard Pedersen med 3-0.
– Vi kom till Göteborg två dagar innan tävlingen och fick riktigt bra träning i båtarna så vi kände oss väl förberedda från start. Vi har gjort riktigt bra starter både idag och igår och hela laget har gjort ett fantastiskt jobb, säger Claire Leroy som har två VM-guld från 2007 och 2008 bland meriterna.
– Kvalet var vår enda chans att ta oss till VM, det var vårt mål och nu är vi väldigt nöjda med att ha säkrat en plats i startfältet i Lysekil.

Marie Björling Duell toppade världsrankingen i början av 2000-talet men har varit borta från internationell matchracing ett par år. Helgens kval var en comeback. Som enda svenska team att gå vidare till semifinal säkrade de VM-biljetten och i söndagens match om tredjepriset vann de över Margot Riou (FRA) med 2-1.
– Det känns fantastiskt roligt, nu ska vi ladda om inför VM och se till att vara så bra vi kan vara i den tävlingen, säger Marie Björling Duell som har sex VM-medaljer bland meriterna.
– Vi har mycket rutin och det känns som att lagets glädje och kärlek till matchracing som sport är det som drivit på oss nu i helgen.

Resultat från helgens kval hittar ni här.

Lysekil Women’s Match är i år officiellt VM i matchracing för damer och avgörs 5-10 augusti. Övriga platser i startfältet ges till de lag som toppar den internationella världsrankingen.

Franska laget med Claire Leroy som skeppare vann kvalet till Lysekil Women’s Match, 5-10 augusti, som är officiellt Världsmästerskap i matchracing för damer 2019. 

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.