LIROS satsar på LYSEKIL WOMEN´S MATCH

LIROS satsar på LYSEKIL WOMEN´S MATCH

LIROS är en ny sponsor till matchracingseglingarna i Lysekil. Den väletablerade tågvirkestillverkaren finns redan närvarande i de stora evenemangen världen över, som America´s Cup, Volvo Ocean Race och de Olympiska Spelen. LYSEKIL WOMEN´S MATCH blir ytterligare ett viktigt event på svenskt vatten som företaget engagerar sig i.

– Med tanke på vår verksamhet så är LYSEKIL WOMEN´S MATCH ett väldigt naturligt evenemang för oss att samarbeta med. Västkusten har vi ju gemensamt. Dessutom är det ett brett evenemang som tillåter en bra marknadsföringsstrategi. Vi ser evenetet som en markadsföringsplattform främst av två anledningar. Dels för att bygga vårt varumärke ännu starkare. Dels för att stärka kundrelationer genom relationsskapande möten och aktiviteter, säger Johnny Källman, VD på LIROS.

På Sailnet, organisationen bakom evenemanget, ser man fram emot det nya samarbetet.

– Hela evenemanget bygger på att vi skall vara den främsta matchracing seglingen för damer i världen. Då måste vi ha den bästa utrustningen ombord. LIROS har väldigt hög kvalitet på sitt tågvirke och ett brett sortiment. Det känns fantastiskt att kunna rigga alla båtar med LIROS. Det betyder mycket för seglarna och därmed också för hela evenemanget, säger Anna Holmdahl White, projektansvarig på Sailnet.

– Våra produkter används av världsstjärnor och professionella seglare. Eftersom vi tycker att LYSEKIL WOMEN´S MATCH är ett av de bästa seglingsevenemangen när det gäller match racing så känns det självklart att vi ska vara en aktiv del i det, säger Johnny Källman.

Utöver LYSEKIL WOMEN´S MATCH sponsrar LIROS olympiska seglare som hjälper företaget med den löpande produktutvecklingen.

För mer information, kontakta:

Johnny Källman, VD LIROS, 070-819 81 00, jk@lirosropes.se

Anna Holmdahl White, projektansvarig Sailnet, 073-068 42 92, anna@sailnet.se

Om LYSEKIL WOMEN´S MATCH

Lysekil Women´s Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, media och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som ltt kan förstås och följas av publiken.

Tolv av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women´s Match. Tävlingen som går av stapeln den 6-11 augusti 2012 arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Om LIROS

Tågvirkeslevereantören LIROS grundades av familjen Rosenberger för snart 160 år sedan. 180 medarbetare arbetar med tillverkning och markadsföring av 100% egentillverkade produkter, över hela världen. Omsättning uppgår till ca 250 milj. kronor. LIROS Skandinavia AB ansvarar för den Nordiska marknaden med 6 anställda och en försäljning på 35 miljoner kronor.

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.