Lucy Macgregor laddar inför sommarens höjdpunkt

Midsummer Match Cup i Skärhamn och GKSS Match Cup Sweden på Marstrand har avgjorts. Nu är det Lysekil Women’s Match och VM i Matchracing för damer som är nästa stora seglingsfest på västkusten under sommaren.

Mindre än en fyra veckor återstår till det första startskottet av Lysekil Women’s Match 2019 men sommaren har redan bjudit på en hel del spännande matchracing. Med Midsummer Match Cup i Skärhamn introducerades ett nytt koncept med mixade team. Där imponerade den brittiska skepparen Lucy Macgregor, regerande världsmästarinna, stort i kvartsfinalen när hon slog ut den dåvarande världsmästaren på herrsidan Torvar Mirsky (AUS) med 3-0.
– Midsummer Match Cup var ett perfekt event för mig att förbereda mig inför världsmästerskapet i Lysekil. Jag hade inte seglat Fareast 28:an innan och jag har mycket bättre känsla för båten nu än innan, säger Macgregor som slutade på fjärde plats i tävlingen.

Förra veckan avgjordes Nordea Women’s Trophy under GKSS Match Cup Sweden på Marstrand. Där var det matchracing i M32:or som gällde och Anna Östlings Team Wings hamnade överst på pallen. I Sverige, England, Frankrike, Danmark, Schweiz, USA och Finland laddar nu 12 team upp inför att komma till Lysekil och slåss om VM-guldet. Lucy Macgregor ser fram emot sommarens självklara höjdpunkt i seglingskalendern.
– Man behöver alltid lite tur men vi har ett fantastiskt team och jag ser fram emot att segla med dem igen. Och jag har alltid tyckt om att tävla i Lysekil, det finns få platser som har en sådan naturlig amfiteater för publiken och det skapar verkligen en otrolig atmosfär att segla i.

Lysekil Women’s Match seglas 5-11 augusti. Kom till Lysekil och upplev kampen om VM-guldet – läs mer om programmet för evenemanget här.

Bilden ovan: Lucy Macgregor seglar match om tredjepris i Midsummer Match Cup i Skärhamn. Foto: Joachim Bråse. 

 

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.