När vi summerar 2020 kan vi konstatera att det blev ett annorlunda år, olikt alla andra år!

För exakt ett år sedan startade vi upp arbetet inför Lysekil Women’s Match 2020 inspirerade av boken Factfulness av Hans Rosling. I boken skriver Rosling om att världen egentligen är mycket bättre än vad vi tror om vi förhåller oss till fakta och handlar utifrån det vi vet. Vår intention var att vi med Lysekil Women’s Match som gemensam plattform skulle kommunicera kring hur vi alla kan bidra till att skapa en lite bättre värld och hur alla kan göra medvetna val. Vi talade inte så mycket om sista kapitalet i boken där Rosling understryker att även om världen är bättre än vi tror så fanns det 10 saker han oroade sig för… så här i efterhand så var det just en sådan oro som blev verklighet- PANDEMI. Vem hade funderat över det ordet och vad det skulle innebära? Att vi sommaren 2021 inte kunde umgås i större grupper än 500 eller resa fritt i världen? Att vi julen 2021 bara kan umgås med våra närmsta anhöriga, fortsatt har stora restriktioner i samhället, många av oss har jobbat hemifrån sedan mars och att bära munskydd känns helt naturligt i vissa sammanhang!

Låt oss hoppas att vi med gemensamma krafter kan vända smittspridningen och att vi långsamt under våren kan återgå till ett lite mer normalt läge. Vi hoppas och tror att vi kan umgås ute och att ett seglingsevenemang i världsklass på en av världens vackraste arenor, Kyrkviksbukten, kan bli verklighet. Att Lysekil Women’s Match kan bli en positiv händelse att se fram emot för alla seglare, Lysekilsbor, volontärer och våra partners!

Vi återkommer under första delen under 2021 med hur planerna för sommarens evenemang ser ut. Till dess håll avstånd, ta hand om er och håll ut!

God jul och Gott Nytt År önskar

Vännerna på Sailnet

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.