Lysekil Women’s Match – folkfest även på land

Lysekil Women’s Match – folkfest även på land

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största tävling i matchracing för damer, vad gäller mixen publik, media och prispengar. Förutom att världens bästa damer kommer att bjuda på matchracingdueller av högsta klass på vattnet, är det även full fart på land med en mängd aktiviteter för allmänheten. Bland annat gästar Lisa Miskovsky och Daniel Adams-Ray stora scenen i Havsbadsparken.

Lysekil Women’s Match invigs måndagen den 1 augusti kl. 18.00, på scenen i Havsbadsparken. Intervjuer med skepparna, musik och annan underhållning står på programmet.

Under veckan avlöser aktiviteterna varandra i evenemangsområdet i Havsbadsparken. I de olika tälten erbjuds allt från försäljning av kläder, marina tillbehör och lyxiga sängar till tävlingar, provsmakningar och spännande utställningar. Möjlighet till prova-på-segling med LSSG, en fartfylld tur med Rib-båt eller dykarlektioner står på programmet. Det är även möjligt att göra ett besök ombord på en av världens mest miljövänliga produkttanker, som ligger förtöjd vid Anderssons Kaj. I restaurangtältet Seafood Restaurant & Bar bjuds god mat från havet av lokala produkter.

Barnen är särskilt välkomna till Lysekil Women’s Match. På ett lustfyllt sätt får barnen prova på sjölivets kamratskap och lärs sig grundläggande sjövett. De kommer bland annat att få hissa sjörövarflagga och skicka flaskpost, lära sig piratknopar, rigga en jolle och lösa gåtan med sjörövarskatten. Med det stora intresset för segling arrangerar även LSSG seglarskola för de minsta och även för vuxna med båtar för alla åldrar och behov.

På kvällarna underhåller några av Sveriges största artister. Preem bjuder traditionsenligt på gratiskonserter i Havsbadsparken. Onsdag den 3 augusti gästar Daniel Adams-Ray och torsdagen den 4 augusti är det Lisa Miskovsky som står på utomhusscenen. Lite senare på kvällarna öppnar Sailor’s Night Club inne på Havsbadsrestaurangen, där bland annat Nyfiken Gul spelare lördagen den 6 augusti efter prisutdelning och underhållning på scenen i Havsbadsparken kl. 16.30.

8 skeppare till Lysekil Women’s Match:

Linda Rahm SWE

Caroline Sylvan SWE

Nicole Souter AUS

Anne-Claire Le Berre FRA

Silvia Roca Mata ESP

Cristiana Monina ITA

Camilla Ulrikkeholm DEN

Trine Julie Abrahamsen DEN

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.