Mycket mer än segling i Lysekil Women’s Match

Mycket mer än segling i Lysekil Women’s Match

– full fart hela nästa vecka även i Havsbadsparken

Det är förstås ingen tvekan om att de spännande matchracing-seglingarna på vattnet vid Släggö är höjdpunkterna under nästa veckas Lysekil Women’s Match. Men när västkustens seglingsmetropol bjuder till folkfest, är det också full fart på andra aktiviteter, för både stora och små.

Redan måndagen den 7 augusti kan du kolla in matchracingstjärnorna när de får ett par timmars träningstid i årets splitternya tävlingsbåtar av typen Fareast 28R. På kvällen är det dags för invigningen på scenen i Havsbadsparken, där det blir såväl musikunderhållning som presentation och intervjuer av alla skepparna. Direkt efter invigningen är det säsongsavslutning för populära Måndagsklubben, med Smalare än Thord på scenen, en fest som fortsätter inne på Havsbadet med Sailor’s Night Club.

Tisdagens företagsseminarie, som blivit en tradition under Lysekil Women’s Match, siktar i år in sig på hållbara blå näringar på förmiddagen och hållbart ledarskap och kapital på eftermiddagen. Seminariet arrangeras tillsammans med Västra Götalandsregionen, RISE, Innovatum och Lysekils Kommun.

Preem bjuder som vanligt på flera gratiskonserter. På onsdagen är det melodifestivalstjärnorna Mariette Hansson och Anton Hagman som äntrar scenen i Havsbadsparken, medan hiphoparen Petter Askengren kommer dit på torsdagen. Sedan svarar Sean Banan för fredagseftermiddagens stora familjeshow. Efter konserterna fortsätter festligheterna inne på Havsbadets Sailor’s Night Club, ända tills det ljusnar igen.

Sjöräddningssällskapet gör en uppvisning på kappseglingsbanan någon gång under onsdagen, och pratar sedan sjösäkerhet på Lysekils Segelsällskap Gullmars jollebrygga. Här kan du också få segla själv, med klubbens egna kunniga instruktörer som hjälper dig tillrätta i lämpliga provseglingsbåtar; enda kravet är att du ska kunna simma. Eller så passar du på att bara hänga med kompisarna i den mysiga slapphörnan, eller fiska krabbor. På Aktivitetsarenan finns det även möjligheter att prova på yoga, snorkling, dykning, kajak och SUP – stand up paddle board.

Bland sponsortälten i Havsbadsparken tar huvudsponsorn Preem täten med roliga tävlingar och andra aktiviteter i sitt tält. Under torsdagen kan du också besöka Preems och Terntanks nya tankfartyg Tern Ocean som ligger vid Anderssons Kaj. Passa dessutom på att fynda snygga kläder eller skor från Musto och Sebago i Havsbadsparken, eller följ med barnen till populära Havets Hus.

På lördagen direkt efter seglingarna avslutas hela evenemanget med prisutdelning för Lysekil Women’s Match på scenen i Havsbadsparken, innan det är dags för årets sista Sailor’s Night Club inne på Havsbadsrestaurangen.

Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 300 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras 7 – 12 augusti 2017 av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.

Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar 2017 i Finland, Sverige, Korea och finalen på Amerikanska Jungfruöarna.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem, med Lysekils Kommun som värdstad. Sebago, Svitzer, Emerson och Kläppen är partners. BMW från Bilia Group är officiell bil.

Ett urval högupplösta bilder från Lysekil Women’s Match 2016 finns tillgängliga att ladda ner på:
https://www.dropbox.com/sh/mwdr5nsj84i1iht/AABUlnrhwzKoMZU55YvbL9vYa?dl=0

En film inför Lysekil Women’s Match 2017 finns på:
https://www.youtube.com/watch?v=g4k8OSnsq3Y

Bilder från Bohuslän, en del av västra Sverige, finns på:
https://www.vastsverige.com/sv/Bildbank/Bildbanken—login/

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 070-604 25 04
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92
www.lysekilwomensmatch.se
www.facebook.com/lysekilwomensmatch
www.twitter.com/lwmlysekil
www.youtube.com/lysekilwomensmatch11
www.instagram.com/lwmlysekil

Mer information om WIM Series:
WIM Series Manager Liz Baylis, Liz@wimseries.com, +1 415 691 6202
www.wimseries.com
www.facebook.com/WIMSeries
www.twitter.com/WIMSeries
www.youtube.com/WIMRSeries
www.instagram.com/WIMSeries

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.