Segla med ombord inför Lysekil Women’s Match!

Segla med ombord inför Lysekil Women’s Match! – delta i sista träningspasset före racen, måndagen den 6 augusti

Nu ges medierepresentanter en unik möjlighet att följa med några av världens främsta matchracingtjejer på den sista träningsseglingen inför nästa veckas Lysekil Women’s Match. Titelförsvarande danskan Camilla Ulrikkeholm, tidigare världsettan Marie Björling Duell som gör comeback och unga stjärnskottet Caroline Sylvan är några av de rorsmän som måndagen den 6 augusti släpper ombord media.

På måndag den 6 augusti har besättningarna som seglar i Lysekil Women’s Match chansen att känna på sina tävlingsredskap. Det handlar om avancerade danska DS-båtar som är speciellt anpassade för matchracingens intensiva dueller och täta manövrer. Med 11 meters längd och en vikt på fyra ton kräver de en besättning på sex tjejer för att tämjas.
Båtarna är inte besättningarnas egna, utan tillhandahålls av arrangerande Sailnet och Lysekils SS Gullmar. De är exakt likvärdiga, men kommer ändå att lottas ut på morgonen varje tävlingsdag. Allt för att säkerställa så rättvisa villkor som möjligt.

Måndagen den 6 augusti träningsseglar besättningarna i Lysekil Women’s Match så här:

Träning 9.30 – 12.00:
Camilla Ulrikkeholm, Danmark, titelförsvarare
Alexa Bezel, Schweiz
Silvia Roca Mata, Spanien
Marie Björling Duell, Sverige
Caroline Sylvan, Sverige

Träning 12.30 – 15.00:
Petra Kliba, Kroatien
Mandy Mulder, Nederländerna
Anna Kjellgren, Sverige
Sally Barkow, USA

Ta nu chansen att själv känna på den fartfyllda upplevelsen ombord på en racingbåt tillsammans med ett gäng högpresterande matchracingtjejer. Antalet platser är dock begränsat, så vi vill att du föranmäler dig till media@sailnet.se eller på 072-067 60 39, senast fredag den 3 augusti klockan 9.00. Ange namn, funktion, uppdragsgivare, mobiltelefon och önskemål om vem du vill segla med.
Måndagen den 6 augusti börjar vi klockan 9.30 med en kort information och säkerhetsgenomgång inför träningsseglingen. Vi bjuder på kaffe, juice och frukostfralla. Dessutom finns Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match, på plats. Anna har själv varit en av världens mest framgångsrika matchracingtaktiker, så hon kan svara på allt som rör matchracing!

Varmt välkommen till Lysekil Women’s Match!

Lysekil Women’s Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.
Nio av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjunde upplagan av Lysekil Women’s Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Midroc, Phonera, Musto, Svitzer och Liros är partners och Lysekils Kommun värdstad.

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

Bilder: Ett urval högupplösta bilder finns tillgängliga att ladda ner på www.lysekilwomensmatch.se

Mer information om Lysekil Women’s Match:
Presschef Joakim Hermansson, media@sailnet.se, 072-067 60 39
Projektledare Anna Holmdahl White, anna@sailnet.se, 073-068 42 92

www.lysekilwomensmatch.se
https://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Joakim Hermansson
Press Officer Lysekil Women’s Match
www.lysekilwomensmatch.se
media@sailnet.se, +46 72 067 60 39

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.