TÄVLINGSTIDER

Seglingarna håller på mellan kl. 9.30–17.00 varje dag med start på tisdag 4/8.

Tisdag-torsdag: Round Robin
Torsdag-fredag: Kvarts- och semifinaler
Lördag: Forts. semifinal och final.

Klicka här för att se vårt övriga program

MATCHRACING

HÖGT TEMPO, SMÅ MARGINALER OCH OTROLIGT SPÄNNANDE

Matchracing är den mest publikvänliga formen av kappsegling. Två lag ombord på var sin båt gör upp mot varandra och den som är först i mål vinner. Det kan låta enkelt, men för seglarna är verkligheten något mer komplicerad…

Läs mer

ROLLER OMBORD

  1. Rorsman Styr båten och ansvarar för att placera den rätt gentemot motståndaren. Tar oftast de blixtsnabba besluten båt mot båt. (Oftast skepparen.)
  2. Taktiker/Storskot Håller koll på vind, strömmar, motståndarbåten och ska hitta alla möjliga tillfällen att segla om eller ifrån motståndaren. Trimmar även storskotet.
  3. Trimmer Ansvarar för förseglen och justerar genua, fock och gennaker vid minsta vindförändring. Det gäller att hela tiden vara uppmärksam på förändringar i vindstyrka och vindriktning och kunna göra de rätta justeringarna.
  4. Fördäck Ansvarar för att hissa upp och ta ner förseglen, samt att gippa spinnakerbommen i undanvind. Ska även rapportera om vind, vågor och motståndarbåten.
  5. Mast Samarbetar tätt ihop med fördäck – dessa två måste vara starka, snabba och smidiga. I många besättningar trimmar mast även storseglet i ”pre-starten” (minuterna före start).

Båtinformation

Längd: 9,07 m
Bredd: 2,75 m
Djupgående: 1,73 m
Storsegel: 28 m²
Fock: 18,5 m²
Gennacker 77 m²
Design: Simonis Voogd

fareast28r.com