Två svenska topplag deltar i Lysekil 1-6 augusti

Två svenska topplag deltar i Lysekil 1-6 augusti

Matchracing för damer är den nyaste grenen på OS-programmet 2012 i London, vilket innebär att tävlingarna i Lysekil 1-6 augusti är hetare än någonsin. Nio av världens bästa matchracingtjejer gör upp om 300 000 SEK i prispengar under den sjätte upplagen av världscuptävlingen Lysekil Women’s Match.

Två svenskor, Linda Rahm och Caroline Sylvan, samt den regerande världstvåan Nicky Souter från Australien tillhör det nio starka internationella startfältet i Lysekil Women’s Match 2011. Lag från Danmark, Spanien, Frankrike, Italien och USA är också med på deltagarlistan. 2009 hade tävlingen VM-status och australiensiskan Souter tog hem guldet.

– Det var så spännande att segla runt klipporna i Lysekil med alla åskådare. Det är enormt uppmuntrande och motiverar verkligen till att vilja vinna! Det var häftigt att se sig själv på storbildsskärmen så nära seglingsbanan och höra sin egen röst i högtalarna med den jublande publiken i bakgrunden. VIlken stämning det är i Lysekil!, säger Nicky Souter, som ser fram emot att försvara sin titel i Lysekil Women´s Match.

Vad gäller svenskorna är Linda Rahm ett gammalt rutinerat namn i matchracingeliten. Denna före detta världstvåa har bland annat två tidigare segrar i Lysekil i baggaget och gör come-back efter ett årslångt upphåll. Caroline Sylvan är ett nytt namn på den svenska matchracingscenen. hon är ung och motiverad och väntas ta den etablerade eliten med storm.

– ”Det känns fantastiskt kul att få vara ett av teamen i Lysekil. Tävlingen kommer att ge oss grym erfarenhet av såväl matchracing som segling i stor båt. Vi vet att Lysekil brukar bjuda på vridiga förhållanden, vilket kommer att passa oss perfekt!”, säger Caroline Sylvan.

9 skeppare till Lysekil Women’s Match 2011:

Linda Rahm SWE

Caroline Sylvan SWE

Nicole Souter AUS

Anne-Claire Le Berre FRA

Silvia Roca Mata ESP

Cristiana Monina ITA

Camilla Ulrikkeholm DEN

Trine Julie Abrahamsen DEN

Stephanie Roble USA

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.