Utmanande träningssegling i Lysekil

Utmanande träningssegling i Lysekil

– besättningar och båtar redo för racing

Besättningarna i Lysekil Women’s Match bjöds på utmanande seglingsförhållanden och splitternya båtar av typen Fareast 28R, när de idag fick ett par timmars träning på vattnen vid Släggö i Lysekil:
– Det var superkul men samtidigt väldigt utmanande och svårt. Till en början hade vi knappt någon aning om hur det skulle funka, eller exakt vem som skulle göra vad ombord, då vi inte alls är vana vid de här nya båtarna, säger svenskan Anna Östling, som är titelförsvarare både i Lysekil Women’s Match och i WIM Series, och dessutom rankad etta i världen.

Åskådarna på berget fick se tilltrasslade segel, någon besättningsmedlem som gled överbord och en del andra misstag, men också en mängd snygga manövrer och fartfylld segling där allt satt exakt som det skulle:
– Ganska mycket kan gå fel om man inte har det i ryggmärgen, men vår styrka är att vi kan samarbeta och snabbt hitta lösningar. Det handlar om att göra misstag och fort lära sig av dem, analyserar Anna Östling.

I morgon tisdag drar själva tävlingarna igång i Lysekil Women’s Match, med de första matcherna i grundomgångens round-robin. När alla lagen har mött alla en gång, går de fyra första besättningarna direkt vidare till kvartsfinal. Resterande sju seglar ytterligare en round-robin, och de fyra första i denna repechage tar sedan de resterande fyra kvartsfinalplatserna. Om vindarna är gynnsamma för arrangerande Sailnet och Lysekils Segelsällskap Gullmar, ska kvartsfinalerna seglas på fredag, medan semifinaler och final avgörs på lördag. Tisdag till torsdag ägnas alltså åt grundomgången:
– Vi vill ge alla deltagare chansen att få segla mycket, och det får de med det här tävlingsformatet, poängterar Anna Holmdahl White, initiativtagare och projektledare för Lysekil Women’s Match.

Share your thoughts

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.